Ιατρείο

DSCN2137
DSCN2140

DSCN2133

Στο κατάστημα λειτουργεί ιατρείο στελεχωμένο από δύο νοσηλευτές, στο οποίο μπορούν να επισκέπτονται οι ασθενείς κρατούμενοι, όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και λειτουργεί σε 12ωρη βάση. Δεν υπηρετεί μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, αλλά με επισκέψεις εξωτερικών ιατρών. Οι ειδικότητες που υπάρχουν είναι παθολόγος, οδοντίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος, δερματολόγος, χειρούργος και ψυχίατρος. Σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις οι ασθενείς κρατούμενοι μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής.

Επίσης, οι ασθενείς κρατούμενοι μετάγονται στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού εκτάκτως ή με προγραμματισμένα ραντεβού.

Επιπροσθέτως, κατά καιρούς γίνονται εμβολιασμοί ηπατίτιδας και αντιγριπικοί καθώς και αιμοληψίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ)και από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

Τέλος, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, γίνονται αιμοληψίες από ένα δείγμα περίπου 30-40 ατόμων μηνιαίος, για εξετάσεις ηπατίτιδας και HIV (AIDS).

 


 

 

?>