Ψυχολογική Υποστήριξη

Γραφείο Ψυχολόγων

 DSCN0801 s Από το 2007 στελεχώνεται από δυο ψυχολόγους παρέχοντας σε καθημερινή βάση ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη στους νεαρούς κρατουμένους. Γονείς και οικογένειες επίσης, δύναται να έρχονται σε επαφή και επικοινωνία για συμβουλευτική βραχείας διάρκειας.


DSCN0806 sΜέσα σε ένα σταθερό και συνεχές πλαίσιο ατομικών συνεδριών προσεγγίζονται προσωπικές ανάγκες και δυσκολίες των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που επιθυμούν μια υποστηρικτική συμβουλευτική, διερευνώνται παραπομπές από υπηρεσίες του καταστήματος και αντιμετωπίζονται ψυχοθεραπευτικά προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος, τη διάθεση, τον ύπνο, κλπ. Παράλληλα, θέματα προσαρμογής στις συνθήκες διαβίωσης στο κατάστημα, ασφαλούς έκτισης της ποινής αλλά και θέματα που αφορούν στην προετοιμασία για την ομαλή επάνοδο τους αποτελούν αντικείμενο εργασίας με τους νεαρούς κρατουμένους.

 DSCN0804 s

Ο δε αυτόνομος και ανεξάρτητος χαρακτήρας του γραφείου διασφαλίζοντας το απόρρητο και την ιδιωτικότητα δημιουργεί έναν χώρο ανεμπόδιστης έκφρασης ψυχικών και συναισθηματικών θέσεων καθώς και μια συνεχή εμπειρία σχετίζεσθαι μπροστά σε διαφορετικές δυνατότητες κατανόησης του εαυτού και του άλλου.

 

DSCN1090 s
DSCN1110 s

Τέλος, και μετά την σύναψη επιστημονικής συνεργασίας με το Ειδικό Ιατρείο Ψυχιατροδικαστικής (β' Ψυχιατρική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν), δημιουργείται για πρώτη φορά μια ομάδα συνάντησης νεαρών κρατουμένων, πολύεθνοτικής σύνθεσης που συντονίζεται από τους ψυχολόγους του καταστήματος.

 

 

?>