ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΣΧΟΥ (ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΚΚΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 30ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"

 

Μήνυμα Γεωργίου Μόσχου (Συνήγορου του Παιδιού)
στα παιδιά της θεατρικής ομάδας του ΕΚΚΝΑ
για την παράσταση της 30ης Μαρτίου 2013 "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"


 

Αγαπητοί μου κύριε Νίκο Αρμένη και κύριε Στάθη Γράψα, 

Θέλω να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε στους μαθητές - μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου του ΕΚΚΝΑ τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μου για την εμπειρία της θεατρικής μας συνάντησης του Σαββάτου.

Αυτό που έζησα το Σάββατο κοντά σας ήταν κάτι το συγκλονιστικό που ακόμα με πλημμυρίζει.

Είδα εσάς, τους νέους που η κοινωνία έχει οδηγήσει στην χειρότερη συνθήκη ζωής, τον εγκλεισμό, να μας δείχνετε την απίστευτη δύναμη και ανθρώπινη αξία σας, μέσα από ένα άψογο θεατρικό έργο, με εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση, αυτοπειθαρχία, συντονισμό και συνεργασία. Είσασταν πραγματικά λαμπεροί, υπέροχοι!  

Είδα και ένοιωσα μέσα από την υπέροχη δουλειά σας, την έκκληση προς την κοινωνία να σεβαστούμε, να υποστηρίξουμε και να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τον δρόμο σας στην κοινωνική συμμετοχή. 

Είδα και ένοιωσα πόσο σπουδαίο είναι να προσφέρεις ευκαιρίες και να αναδεικνύεις τις ικανότητες του κάθε ανθρώπου. Και ότι μέσα από το σχολείο και το θέατρο, μπορούν με κάποιο τρόπο να σπάνε οι τοίχοι και τα σίδερα της φυλακής.

Θα επιδιώξω να έρθω να τα πούμε πάλι και από κοντά.

Απλά ήθελα στο ξεκίνημα της βδομάδας, να σας πω ότι αυτό που μας προσφέρετε μέσα από τη θεατρική σας δουλειά είναι ένας ανεκτίμητος κοινωνικός θησαυρός, που από μέρους μου θα μεταφέρω όσο γίνεται πιο πλατιά στην κοινωνία.

Καλή συνέχεια! 

Γιώργος Μόσχος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα των Παιδιών
- Συνήγορος του Παιδιού

 

?>