Διήμερο αθλητικών δράσεων

FB IMG 1538078784814

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Την Παρασκευή 21.09.2018, στα πλαίσια της συνεργασίας του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), μας επισκέφθηκε άλλη μία φορά ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κ-15 Θεόδωρος Ελευθεριάδης ο οποίος μίλησε για το ποδόσφαιρο στους νεαρούς κρατουμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έπαιξε μαζί τους. Φεύγοντας άφησε μια αθλητική μπλούζα που κληρώθηκε στους συμμετέχοντες νέους, το βιβλίο «Οι φιλόσοφοι των γηπέδων» και τρεις μπάλες.

Τη Δευτέρα 24.09.2018, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (BeActive), η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διοργάνωσε στο Δημοτικό Σχολείο του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα μία σκακιστική εκδήλωση. Συγκεκριμένα, ο σκακιστής Ηλίας Πετράκης έδωσε αγώνα σιμουλτανέ (ένας εναντίον όλων), αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα όσους κρατούμενους μαθητές θέλησαν να τον αντιμετωπίσουν στα 64 τετράγωνα. Τον συνόδευσαν εκ μέρους της Ε.Σ.Ο. οι κύριοι Χρήστος Πιλάλης και Χρήστος Μπαλτάς. Ο κύριος Πιλάλης, μάλιστα, ήρθε στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα όχι μόνο με την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας αλλά και ως μέλος της επιτροπής BeActive της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Δημοτικό μας σχολείο έχει ενθαρρύνει ενεργά εδώ και χρόνια τους νεαρούς κρατουμένους στην ενασχόλησή τους με το άθλημα του σκακιού, σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς».

Η προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στις φυλακές εκτιμάται ότι προωθεί την κοινωνική ένταξη των κρατουμένων μετά από την έκτιση της ποινής. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνεργαζόμενους με εμάς αθλητές και αθλητικούς φορείς!

?>