Τομέας Φυλακών της Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων.

Δράση δεκαετιών προς όφελος των κρατουμένων

 

λιχναριΤην 03.05.2018 είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση εθελοντών του Τομέα Φυλακών της Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.), μετά από πρόσκληση του συντονιστή της ομάδας που επισκέπτεται το Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα κυρίου Νικολάου Κάρμα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία παρουσίασης των συμβουλευτικών, πολιτιστικών, επιμορφωτικών, εκπαιδευτικών κ.ά. δραστηριοτήτων του Καταστήματος καθώς και συζήτησης με παλιούς και νέους εθελοντές της Χ.Ε.Ε. για θέματα συνεργασίας μας.

Η ομάδα φυλακών Αυλώνα της Χριστιανικής Ένωσης Επιστημόνων συμπαραστέκεται επί εξήντα χρόνια σε ανηλίκους και νεαρούς κρατουμένους. Η δράση της ξεκίνησε στις φυλακές «Αβέρωφ» και στις φυλακές ανηλίκων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Συνεχίστηκε μετά τη μεταφορά των ανηλίκων στον Κορυδαλλό, όπως και μετά από τη μεταφορά του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ανηλίκων (Σ.Κ.Α.) Κορυδαλλού εδώ, όταν μετονομάστηκε σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (Ε.Κ.Κ.Ν.) Αυλώνα. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της ομάδας έχουν μάλιστα συνταχθεί και κείμενα-οδηγοί προς τους νέους της εθελοντές.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της Χ.Ε.Ε. που μοιράζονται με τους νεαρούς κρατουμένους τον πλούτο των βιωμάτων τους, καθώς και για την αγαστή συνεργασία με το προσωπικό!

?>