Γαλλικά παραμύθια πασπαλισμένα με τραγούδια και λίγη σαντιγί

Emmanuel Mappus 4

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα μια παράσταση με παραμύθια (στα ελληνικά) και τραγούδια (στα γαλλικά) από την γαλλική παράδοση, και όχι μόνο!

Από τον νότο ως τον βορρά και από τον ατλαντικό ως την Αλσατία, με μια στάση στη γαλλόφωνη Αφρική, έφτασαν έως εμάς λαϊκές ιστορίες γλυκές και αλμυρές για όλα τα γούστα!

Αφήγηση, κιθάρα, γιουκαλίλι: Emmanuel Mappus

Τα παραμύθια τρέφουν την ζωή, όπως λέει ο Henri Gougaud. Για το λόγο αυτό και το Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα έκανε μια γαστρονομική εξόρμηση στον κόσμο των παραμυθιών.

Επειδή και τα παραδοσιακά τραγούδια είναι φτιαγμένα από τα ίδια υλικά με τα παραμύθια, σε αυτό το μενού σερβιρίστηκαν ανάμεσα στις ιστορίες ως χωνευτικά.

Η εκδήλωση, λόγω θεματολογίας, οργανώθηκε κυρίως για τους καταρτιζόμενους στο ΙΕΚ Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής του Καταστήματος, οι οποίοι διδάσκονται επίσης τη γαλλική γλώσσα. Ωστόσο την παρακολούθησαν και άλλοι μαθητές, έχοντας έτσι μια ευχάριστη διαπολιτισμική εμπειρία.

Ο Emmanuel Mappus μπήκε στο χώρο των παραδοσιακών παραμυθιών πριν από δέκα χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με την Λίλη Λαμπρέλη και τον Henri Gougaud. Αφηγείται στα γαλλικά – ελληνικά, άμα ευκαιρεί και στα αγγλικά. Παράλληλα είναι εκπαιδευτής ενηλίκων και χρησιμοποιεί τις ιστορίες ως εκπαιδευτικό μέσο και ως καταλύτη της φαντασίας.

Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, για την αφιλοκερδή του προσφορά, για τις ιστορίες που μοιράστηκε μαζί μας και για τη δημιουργία αίσθησης παρέας, τέτοιας που επέτρεψε στους νεαρούς κρατουμένους να μιλήσουν και τραγουδήσουν επίσης οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας τα μουσικά του όργανα.

?>