Συμβολική, γεμάτη νοήματα, παιδική παράσταση στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

afisa

Τη Μεγάλη Δευτέρα 02.04.2018 μας επισκέφθηκε άλλη μία φορά η Σκηνοθέτις Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, με την παιδική θεατρική παράσταση «Μπαλού Γκαλού Νταλού» παραγωγής A PRIORI, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Έρης Ρίτσου.

Τρεις καλοί φίλοι,

Ο ΜΠΑΛΟΥ ο παραπονιάρης ελεφαντάκος,

Ο ΓΚΑΛΟΥ ο κλαψιάρης ιπποποταμάκος

και ο ΝΤΑΛΟΥ ο γκρινιάρης ρινοκεράκος,

ολίγον τι τεμπέληδες και οι τρεις, περνάνε την ώρα τους αραχτοί.

Δε σηκώνονται ούτε για να παίξουν με τους φίλους τους, ούτε για να βοηθήσουν τους γονείς τους με τις δουλειές του σπιτιού. Σηκώνονται μονάχα για να φάνε και που και που να κάνουν και καμιά βουτιά στο ποτάμι.

«Ε, άμα πια! Ως εδώ και μη παρέκει!»

Αποφασίζουν, λοιπόν, να αλλάξουν τη βαρετή ζωή τους και ξεκινούν για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Μέση του Πουθενά! Στόχος τους; Να βρουν το Δέντρο που κρύβει τον πιο σημαντικό θησαυρό!

«Εν-δυο! Μπρος ολοταχώς!»

Τι τους επιφυλάσσει όμως αυτό το ταξίδι;

Τι δυσκολίες θα συναντήσουν;

Και τι θα μάθουν τελικά από αυτή τους την περιπέτεια;

Η παράσταση παρουσιάστηκε, με μέριμνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σε νεαρούς κρατουμένους που έχουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών και τις οικογένειές τους, δίνοντας χαρά πριν από την Ανάσταση.

Στους ρόλους των τριών καλών φίλων Μπαλού, Γκαλού και Νταλού οι Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Αλεξία Στολιδάκη. Τρεις ταλαντούχες και γεμάτες ενέργεια ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας εξίσου τον λόγο, την παντομίμα, το χορό και το τραγούδι, για να ελευθερώσουν τη φαντασία των παιδιών φέρνοντας τα κοντά στις έννοιες της Φιλίας, της Συνεργασίας και της Αγάπης, τόσο προς την πλάση, όσο και προς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Τις ευχαριστούμε θερμά, όπως βέβαια και την κ. Νικολαΐδη για το συνεχές της ενδιαφέρον προς τους νέους του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα!

?>