Φιλικός αγώνας μπάσκετ στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

enor-10-2017-basket-neotita-3

Το Ίδρυμα Νεότητας & Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί από τις αρχές του έτους 2017 υποστηρικτική ποιμαντική δράση στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, συνεργαζόμενο προς τούτο με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Καταστήματος.

Σε συνέχεια αυτής της δράσης εγκρίθηκε η πραγματοποίηση φιλικού αγώνα καλαθοσφαίρισης 4Χ4 μεταξύ κρατουμένων του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. και μελών από τις νεανικές συντροφιές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τρίτη 31.10.2017. Ο αγώνας διοργανώθηκε σε συνεργασία του Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και υποστηρίχθηκε από το τμήμα Φύλαξης. Ο αγώνας έγινε στο ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο του σχολείου και οι παίκτες που συμμετείχαν εκ μέρους του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. ήταν μαθητές κυρίως από το Δημοτικό σχολείο οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία και προετοιμάστηκαν σχετικά από τη Γυμνάστρια κ. Μαρία Χαρμπή. Από την αναφερόμενη εκπαιδευτικό λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια καθημερινής συνεργασίας με το Ε.Κ.Κ.Ν.Α., πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε σε αγώνα μπάσκετ τους νέους κρατούμενους.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε με χαρά το Δημοτικό σχολείο.

Έτσι στις 31.10.2017 στο προαύλιο των σχολείων στήθηκε ο 1ος αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων του Δημοτικού Σχολείου και των φοιτητών από τις ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την ψυχαγωγία και τη σύσφιγξη σχέσεων των νέων.

Έγινε ένας όμορφος αγώνας με συνεχείς εναλλαγές του σκορ.

Οι νεαροί παίκτες και των δύο ομάδων καταχειροκροτούμενοι έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα των φοιτητών του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας με τελικό σκορ 51-48.

Μετά το πέρας του αγώνα δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μετάλλια και διπλώματα, ευγενική προσφορά της Ι. Αρχιεπισκοπής. Επιπρόσθετα η νικήτρια ομάδα προσέφερε στην αντίπαλη ομάδα το κύπελλο, προς μεγάλη της έκπληξη και χαρά .Το κύπελλο θα παραμείνει φυλαγμένο στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α.

Αμέσως μετά μοιράστηκαν γλυκίσματα, και αυτά προσφορά της Ι. Αρχιεπισκοπής, και δόθηκε η υπόσχεση απ’ όλους να επαναληφθεί πολλές ακόμα φορές αυτή η όμορφη εκδήλωση.

Η μπάλα του αγώνα, καθώς και η αναπληρωματική, δόθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας π. Συμεών Βενετσιάνος, ο υπεύθυνος του προγράμματος π. Χρύσανθος Παπαποστόλου και οι συνεργάτες τους προσφέρθηκαν να στείλουν ό,τι αθλητικό υλικό ζητηθεί από το σχολείο για να διευκολύνουν το εκπαιδευτικό του έργο .

Οι μαθητές μας δήλωσαν ότι πέρασαν ένα καταπληκτικό απόγευμα και ξέφυγαν για λίγο από τη σκληρή πραγματικότητα της φυλακής.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους γι’ αυτή την πρωτοβουλία και τους περιμένουμε σύντομα για την επόμενη συνάντηση, «ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ…ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».


?>