Εγκαίνια ξενώνα αποφυλακισθέντων

ΕΠΑΝΟΔΟΣ 2018Την Τετάρτη 24.01.2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου σύντομης φιλοξενίας (ξενώνα) του Κέντρου Επανένταξης Αποφυλακισμένων ΕΠΑΝΟΔΟΣ. Πρόκειται για τον πρώτο Ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας αποκλειστικά για αποφυλακισθέντες στην Ελλάδα, ο οποίος διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Σκοπός του ξενώνα είναι να λειτουργήσει ως ένα ασφαλές πλαίσιο κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο μετά την αποφυλάκιση. Κατά την παραμονή οι φιλοξενούμενοι/αποφυλακισθέντες συμμετέχουν σε μια σειρά από προσαρμοσμένες παρεμβάσεις προκειμένου να είναι σε θέση να σχεδιάσουν αλλά και να θέσουν σε εφαρμογή τα επόμενα βήματα, με την υποστήριξη της προσφερόμενης από την ΕΠΑΝΟΔΟ συμβουλευτικής υποστήριξης.

Την ίδια ημέρα έγινε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και απονομή επαίνων και βραβείων σε αποφυλακισθέντες με επιτυχημένη πορεία στην κοινωνική επανένταξη.

Στα εγκαίνια εκπροσωπήθηκε το Συμβούλιο Φυλακής του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. με δύο μέλη του: την Προϊσταμένη τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Μαρούσα Απειρανθίτου και την Ψυχολόγο Δήμητρα Θεοδωρακοπούλου, η οποία ασκεί παράλληλα καθήκοντα στην «Επάνοδο».

Επάνοδος ΝΠΙΔ για την Κοινωνική Επανένταξη Αποφυλακιζομένων Δελτίο Τύπου.

 

?>