Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ξανά κοντά μας, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας «Νέα Οδός ΑΕ»!

ERMHS

Την 18η Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, για δεύτερη φορά από το 2015, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»!

Οι άνθρωποι του Ι.Ο.ΑΣ. παρουσίασαν στους νεαρούς κρατουμένους το έργο του Ινστιτούτου, τους ανέλυσαν τους κινδύνους που ελλοχεύει η λανθασμένη χρήση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας και τους εξήγησαν τρόπους προστασίας τους, όσο και προστασίας των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου. Στη συνέχεια οι νεαροί κρατούμενοι συμμετείχαν στο βιωματικό σκέλος της εκπαίδευσης, το οποίο περιλάμβανε δράσεις προσομοίωσης ανατροπής, σύγκρουσης, μέθης, απόσπασης προσοχής και οδήγησης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του Αλέξανδρου Θεοδωρίδη, τερματοφύλακα της Εθνικής Ομάδας Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών και του προπονητή της ομάδας, Γεώργιου Ιορδανίδη με τις δυνατές μαρτυρίες που μοιράστηκαν μαζί τους.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα νέοι, οι οποίοι προτάθηκαν από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, κινητοποιήθηκαν ώστε να σκεφτούν τα οφέλη της ασφαλούς οδήγησης, να αντιληφθούν τις σοβαρές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων και επίσης την τρωτότητα των ίδιων και των οικογενειών τους. Εντυπωσιάστηκαν δε με τη χρήση του εξοπλισμού και όλες τις βιωματικές ασκήσεις που έσπαγαν τη μονοτονία της σωφρονιστικής καθημερινότητας δίνοντας παράλληλα εμπειρίες πρακτικής προστασίας (θέματα αλκοόλ, ταχύτητας, χρήσης ζώνης και κράνους).

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της από το έτος 2016 Προγραμματικής Συμφωνίας του Ινστιτούτου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας «Νέα Οδός ΑΕ».

Τους ευχαριστούμε όλους για την εμπειρία!

Θα είναι χαρά η συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» μαζί μας να είναι συχνότερη, με μαθήματα για την ασφαλή οδήγηση, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη μηχανολογία αυτοκινήτων- μηχανών!

 

Newsletter Ι.Ο.ΑΣ. / τεύχος 60:

http://www.ioas.gr/uploads/files/2017/02/3251.pdf

?>