Στη φυλακή οι 12 ένορκοι!

12 ένορκοι

Την Τρίτη 19.12.2017 παρακολουθήσαμε για άλλη μία φορά στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα την επί τέσσερα χρόνια sold-out παράσταση Οι 12 Ένορκοι, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και με ανανεωμένο cast!

Η αίθουσα εκδηλώσεων μετατράπηκε και πάλι σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τη συνείδησή τους.
Ακολούθησε συζήτηση, με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου η οποία μας έκανε την τιμή να παρακολουθήσει μαζί μας την παράσταση. Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκά που πρόσφερε το ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, στο τεύχος 4 του περιοδικού Crime Times, η Σκηνοθέτης κ. Νικολαΐδη έχει μιλήσει μεταξύ άλλων για την εμπειρία της πρώτης παράστασης στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α.: "Το έργο είναι ιδανικό γι’ αυτό το μέρος και με τους συγκεκριμένους νεαρούς θεατές για κοινό. Οι νέοι αυτοί, έχουν ανάγκη να ακούσουν τα «αθώος» γι’ αυτό και σε κάθε άκουσμα αυτής της λέξης ξέσπαγαν σε χειροκροτήματα. Ήταν λυτρωτικό και λυπηρό ταυτόχρονα και για μένα που παρακολουθούσα την παράσταση εκεί, αλλά και για τους ηθοποιούς. Πιστεύω και για το κοινό. Προσωπικά ένιωσα την τεράστια αδικία, νέοι άνθρωποι, κάποιοι για πταίσματα, να βρίσκονται πίσω από σίδερα και ογκόλιθοι της διαφθοράς και του υποκόσμου να χαίρονται την ελευθερία τους. Νομίζω ότι σε πολλά πράγματα κοροϊδεύουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς στην Ελλάδα και όχι μόνο."

«Οι 12 Ένορκοι» έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία, εξαιρετικές κριτικές και το ενδιαφέρον σχεδόν 50.000 θεατών, μέρος δε των εσόδων της παράστασης προσφέρεται στους απόρους νέους του Καταστήματός μας.

Ευχαριστούμε την ΑΜΚΕ A Priori, την κ. Νικολαΐδη, τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης «οι 12 ένορκοι» για την προσφορά τους και τη συνεργασία με την Κοινωνική μας Υπηρεσία. Ευχαριστούμε επίσης την A Priori για την αφιλοκερδή προσφορά της παιδικής θεατρικής παράστασης ΜΠΑΛΟΥ ΓΚΑΛΟΥ ΝΤΑΛΟΥ στις οικογένειες των νεαρών κρατουμένων μας! 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης ΕΔΩ      Φωτογραφίες ΕΔΩ?>