Εγκαίνια της Έκθεσης «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Art 1 sΔείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ


Την Τρίτη 07.11.2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» στα γραφεία του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ι.Μ.Δ.Α.) επί της Λυκαβηττού 1Γ, Αθήνα. Εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής μαθητών του Καλοκαιρινού Σχολείου το οποίο λειτούργησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α.,
στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόληψη και Κοινωνική Υποστήριξη Νέων σε Κίνδυνο», με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές αφιέρωσαν τα έργα τους στην Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου λόγω των 100ών γενεθλίων της και λόγω συμπλήρωσης 10 ετών προσφοράς του Ι.Μ.Δ.Α. στο σχολείο.

Η εκδήλωση εγκαινίων διοργανώθηκε από τον κύριο Πέτρο Δαμιανό, Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Καταστήματος και μέλος Δ.Σ. του Ι.Μ.Δ.Α. Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ιδρύματος και τιμώμενο πρόσωπο της Έκθεσης κυρία Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, η Πρόεδρος της Ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων κυρία Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδου, η Βουλευτής κυρία Αννέτα Καββαδία, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κύριος Ευτύχης Φυτράκης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κύριος Γεώργιος Σταυρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κύριος Ιωάννης Βασιλείου. Παρευρέθηκε επίσης ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας κύριος Ιάκωβος Φαρσεδάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας. Μηνύματα έστειλαν ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κύριος Κώστας Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κύριος Παυσανίας Παπαγεωργίου. Από το Ε.Κ.Κ.Ν.Α. παρευρέθηκαν η Διευθύντρια, το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο, Ι.Ε.Κ.) και εκπαιδευτικοί.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ι.Μ.Δ.Α. έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινές, από ώρα 10.00 έως 19.00.

?>