ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 συμμετείχαμε σε εκδήλωση της Τράπεζας Τροφίμων, με αφορμή την παρουσίαση μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερενών (Ι.Ο.Β.Ε.) με θέμα «Η Τράπεζα Τροφίμων ως μέσο αντιμετώπισης της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα».

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς) και είχε στόχο:

-να αναδειχθεί ο ρόλος των τραπεζών τροφίμων ως ένα δοκιμασμένο πρότυπο καταπολέμησης της επισιτιστικής ένδειας και της σπατάλης πόρων και

-να επισημανθούν τα μέσα για την ενίσχυση του ρόλου τους.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη του ΙΟΒΕ, το πρόβλημα επισιτιστικής ανασφάλειας επιδεινώθηκε σημαντικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η σπατάλη τροφίμων κυμαίνεται σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά υψηλοτέρα και σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Ευρωπαϊκά προγράμματα που μένουν αναξιοποίητα και πλεονάσματα τροφίμων που δεν μπορεί να απορροφήσει η αγορά μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη διαβίωση σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στα 22 χρόνια λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων έχει διακινήσει δωρεάν περισσότερους από 18.000 τόνους προϊόντων, συμβάλλοντας στην ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και τον περιορισμό της σπατάλης.

Οι νεαροί κρατούμενοι του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. δέχονται συστηματικά την υποστήριξη της Τράπεζας Τροφίμων και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

?>