Ενημερωτική επίσκεψη της «Επανόδου»

Την Τρίτη 10.10.2017 μας επισκέφθηκε το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων «Επάνοδος», Ν.Π.Ι.Δ. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να ενημερωθεί ομάδα κρατουμένων που πρόκειται να αποφυλακιστούν για το έργο και τις δράσεις της «Επανόδου».

 

Η ενημέρωση πραγμEPANODOS LOGO finalατοποιήθηκε από τους:

  • Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρο ΔΣ
  • Φωτεινή Μηλιώνη, ασκούσα χρέη Διευθύντριας
  • Ειρήνη Ανδριώτη, Σύμβουλο Εργασίας
  • Δήμητρα Θεοδωρακοπούλου, Ψυχολόγο του Καταστήματος η οποία ασκεί παράλληλα καθήκοντα στην «Επάνοδο» και
  • Πέτρο Δαμιανό, Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Καταστήματος και μέλος ΔΣ της «Επανόδου».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Παναγιώτης Φραγκιάς, Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Νέοι Ορίζοντες», ο οποίος ενημέρωσε για τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης αποφυλακισμένων στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους μαθητές του σχολείου και, επισης, συνάντηση συνεργασίας με τη Διευθύντρια τους Προϊσταμένους και το προσωπικό των τμημάτων Διοίκησης-Οικονομίας, Φύλαξης και Κοινωνικής Εργασίας του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συντονισμού υπηρεσιών και προγραμματισμού δράσεων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αποφυλακιζόμενων του Καταστήματος.

Η «Επάνοδος» αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό επίσημο φορέα μετασωφρονιστικής μέριμνας που δημιουργήθηκε στη χώρα μας για να διευκολύνει και να υποστηρίξει τις προσπάθειες για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακιζομένων.

?>