Παραμύθια και ιστορίες για τον Πατέρα

 

Το πρωί της ΠαρασκεPelasgosυής 19.05.2017 μάς επισκέφθηκε για μια ακόμα φορά ο Δρ Στέλιος Πελασγός, ο οποίος ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα το έτος 1991!

Η εθελοντική αφήγηση ιστοριών που πρόσφερε στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α. είχε για θέμα τον Πατέρα. Την υποστηρικτική στενή σχέση μαζί του. Την εκμάθηση ορίων και κανόνων. Την «τρυφερή και μαγκίτικη και υπεύθυνη αρρενωπότητα», για να αντιγράψουμε τα λόγια του.

Η εκδήλωση αφήγησης οργανώθηκε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο, όπου και φιλοξενήθηκε. Κάποιοι μάλιστα από τους νεαρούς μαθητές που την παρακολούθησαν είναι οι ίδιοι γονείς.

Ο Δρ Στέλιος Πελασγός σπούδασε και δημιούργησε στα τέσσερα μονοπάτια των παραδοσιακών παραμυθάδων και των σύγχρονων αφηγητών: τη λογοτεχνία / φιλολογία, την παιδαγωγική, το θέατρο και την ψυχολογία. Γνώρισε τους σύγχρονους παραμυθάδες στη Γαλλία. Εγκατέλειψε την Αθήνα αναζητώντας τη σιωπή και το σκοτάδι που κλωσούν τα παραμύθια. Στις μικρές ανθρώπινες κοινότητες και στη Φύση ξαναβρήκε τις ρίζες του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες ή παιδιά και διδάσκοντας την πανάρχαια τέχνη της προφορικής αφήγησης.

Είναι τιμή μας που αποδέχτηκε ξανά την πρόταση να αφηγηθεί ιστορίες στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α. αφιλοκερδώς και ελπίζουμε σε μια νέα του επίσκεψη σύντομα!

?>