ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΕΚΚΝΑ

Φωτογραφία  Γεώργιου Βενιέρη

Δείτε άρθρο της κας Ουρανίας Χαβαντζόγλου ΕΔΩ


Λίγο πριν από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 12.04.2017 είχαμε την χαρά να μας επισκεφτεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την παράσταση κουκλοθέατρου «Η αρρώστια του Αχλαδένιου», διάρκειας 35 λεπτών:

Όταν φεύγουν τα αφεντικά από την κουζίνα, τα φρούτα ζωντανεύουν και πειράζει το ένα το άλλο. Ο Αχλαδένιος τους πειράζει όλους. Όταν ξεκινάνε να κάνουν τη δουλειά ο Αχλαδένιος "αρρωσταίνει" από τεμπελιά. Τα άλλα φρούτα συνεργάζονται και του δίνουν ένα καλό μάθημα. Το έργο τελειώνει με όλα τα φρούτα αγαπημένα.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΕΚΚΝΑ sΗ ψυχαγωγική αυτή δραστηριότητα αναφερόταν στην όρεξη για ζωή. Απευθυνόταν κυρίως σε μικρά παιδιά και την παρακολούθησαν κρατούμενοι οι οποίοι είναι γονείς μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα παιδιά των νέων που εξυπηρετούμε είχαν έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αγκαλιά των γονέων τους μια παράσταση που τα αφορούσε και μετά από το τέλος της έπαιξαν με τις κούκλες της παράστασης, ενώ επίσης έλαβαν λαμπάδες, δώρα, γλυκίσματα και αναψυκτικά που πρόσφερε ο πατήρ Εφραίμ Παναούσης υπεύθυνος της ομάδος «από καρδιάς» Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής.

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Εφραίμ και την εθελοντική του ομάδα για αυτή την εμπειρία, την Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής για τις χορηγηθείσες εγκρίσεις, καθώς και το προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και του τμήματος Φύλαξης για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

 

 

 

 

?>