Συμμετοχή ομάδας μαθητών του σχολείου του ΕΚΚΝΑ
σε επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

IMG 2016 07 05 195 sΔείτε το Δελτίο Τύπου της Βουλής Εδώ

Κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 το σχολείο μας συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στο Πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων και συγκεκριμένα στην ΚΑ΄Σύνοδο της. Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄Λυκείου οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο σε όλες τις δραστηριότητες που όφειλαν να προετοιμάσουν. Αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ακολούθησε κλήρωση από το Ίδρυμα της Βουλής των Εφήβων όπου κληρώθηκε ένα μαθητής μας, ο οποίος και παρακολούθησε τις εργασίες της Βουλής, τον Ιούλιο 2016, ως Έφηβος Βουλευτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναφερόμενος μαθητής πήγε στην Βουλή ως ελεύθερος πολίτης διότι έχει αποφυλακισθεί.

Στα πλαίσια λοιπόν των εργασιών της Βουλής και λόγω της αδυναμίας του σχολείου μας να μετάσχει στις συγκεκριμένες εργασίες, μία αντιπροσωπεία μαθητών μας την 5-7-2016 επισκέφθηκε την Βουλή. Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, συνομίλησαν με τους Προέδρους Επιτροπών της Βούλης και τους Βουλευτές, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκαν για την ιστορική πορεία και δράση της.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που προσφέρθηκε στους μαθητές μας. Τα παιδιά τα συνόδευσαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου- Λυκείου κ. Πέτρος Δαμιανός, καθώς και καθηγητές τους. Επίσης παρευρέθησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου και η Εισαγγελέας-Επόπτρια του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Έφη Βερροιώτου. Τέλος το Συμβούλιο Φυλακής εκπροσώπησε η προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας κ. Μαρούσα Απειρανθίτου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εισαγγελείς επόπτριες του καταστήματος, που χορήγησαν τις απαραίτητες ειδικές άδειες, προκειμένου να επισκεφθούν οι μαθητές μας την Βουλή Των Ελλήνων.


?>