ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Κ.Ν. ΑΥΛΩΝΑ

 

DSC 8295 mΔείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια ξεχωριστή θεατρική και χορευτική παράσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κυρίου Ιωάννη Κολέσια, Διευθυντή στο ΣΔΕ που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Δώδεκα μαθήτριες του ΣΔΕ που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση μας παρουσίασαν το θεατρικό μονόπρακτο «Μαύρη Παρηγοριά» του Νικου Λάσκαρη, η οποία είχε προετοιμαστεί τόσο καλά ώστε οι δικοί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν.

Ευχαριστούμε πολύ τις μαθήτριες του ΣΔΕ για την ωραία παράσταση, τον Διευθυντή, την Υποδιευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του ΣΔΕ που συνέβαλλαν στην προετοιμασία τους και τις συνόδευσαν, καθώς και τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας κύριο Γεώργιο Μακρή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν θα είχαμε αυτή την εντυπωσιακή εμπειρία!

Επίσης, ευχαριστούμε θερμότατα τη Γενική Δ/νση Αντεγκληματικής-Σωφρονιστικής Πολιτικής και την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για τις απαραίτητες άδειες που ενέκρινε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση, οι οποίοι είναι υπέρμαχοι της ιδέας της ανοικτής φυλάκης στην κοινωνία και δουλεύουν σκληρά για την θεσμοθέτηση της εκπαιίδευση στα καταστήματα κράτησης.

Έχοντας υπόψη τις παραστάσεις που έχει δώσει και η θεατρική ομάδα του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. σε άλλα καταστήματα κράτησης τα τελευταία έτη (ΚΚ Κορυδαλλού, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, ΚΚ Γυναικών Ελέωνα Θήβας-δύο φορές) δείχνει απόλυτα εφικτή η πιθανότητα καθιέρωσης του εγχειρήματος μέσα από ένα Φεστιβάλ Θεάτρου Καταστημάτων Κράτησης.

?>