Αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών και ιστοριών στο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα

 

Photo-Lily s1Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 11.00 πμ επισκέφθηκε το Κατάστημά μας η βραβευμένη συγγραφέας και αφηγήτρια Λίλη Λαμπρέλλη συνοδευόμενη από το μαθητή της, γνωστό αφηγητή Ταξιάρχη Μπεληγιάννη προκειμένου να ιστορήσουν στο Γυμνάσιο και Λύκειο λαϊκά παραμύθια προφορικής παράδοσης.

Η Λίλη Λαμπρέλλη έχει μεγάλο συγγραφικό έργο και έχει βραβευθεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι υποψήφια για το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν 2016. Εκτιμά πολύ τα μαγικά παραμύθια γιατί «δε λένε αυτό που θέλουν να μας πουν», αλλά με τον συμβολικό τους λόγο, όσο ανώδυνος κι εξωπραγματικός κι αν μοιάζει, μας λένε τι πρέπει να κάνουμε «για να μεγαλώσουμε».

Η επόμενη εκδήλωση αφήγησης προγραμματίστηκε για την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 οπότε υποδεχόμαστε στο Δημοτικό σχολείο τον ΔρΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ Στέλιο Πελασγό, Ιστορητή Παιδαγωγό Συγγραφέα, ο οποίος αναβίωσε την αρχαία τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού στην Ελλάδα το 1991. Στις παραστάσεις του προσπαθεί να ανασυνθέσει την ψυχική επαφή που συνείχε την αφηγηματική κοινότητα των αποσπερίδων στα χωριά. Παράλληλα εμπνέεται από το κέφι, το χιούμορ και τη θυμοσοφία της ατμόσφαιρας των ελληνικών καφενείων αλλά και την σύγχρονη τέχνη. Μεγάλο μέρος του έργου του αφορά τις παιδαγωγικές και ψυχοθεραπευτικές εφαρμογές της παραδοσιακής και σύγχρονης αφήγησης.

Είναι τιμή μας που γνωστοί και καταξιωμένοι αφηγητές αποδέχτηκαν την πρόσκληση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας και περιμένουμε με μεγάλη χαρά οι συνεργασίες αυτές να έχουν συνέχεια!

?>